HTML

Fuck ORTT

Friss topikok

  • lordart: Ha ezt sikerrel maguk mögött tudják majd a politikusok, akkor következnek majd a kereskedelmi tele... (2009.11.01. 09:53) Fidesz, MSZP: kéz a kézben hazudnak
  • fogatlan_provokátor: nol.hu/lap/mo/20091030-harag_a_regi_radiok_elnemulasa_utan "A budapesti amerikai nagykövetség - a... (2009.10.30. 09:01) Sláger & Danubius: a dal vége

Linkblog

Archívum

2009.10.28. 13:46 FuckORTT

Sláger & Danubius: a dal vége

Címkék: ortt danubius fuck sláger

Igazából az utolsó pillanatig nem hittem el, hogy az ORTT meg meri ezt tenni. A 12 évvel ezelőtti kereskedelmi televíziós pályázat politikai érdekű manipulálása után újra hasonló döntés született. A Sláger Rádió és a Danubius Rádió szűk egy hónapon belül befejezi pályafutását. Ebben nem az a felháborító, hogy elvesztették a pályázatot, hanem az, hogy hogyan.

Nem tisztes versenyben maradtak alul, hanem a két pártközeli pályázó egyszerűen elügyeskedte az egészet. A leendő forgalmukból irreálisan magas részesedést (50-55%-ot) ajánlva, ami egyszerűen kigazdálkodhatatlan. Lényeg, ami lényeg: a Fidesz és az MSZP ünnepelhet, november közepétől kapnak egy-egy pártrádiót.

Az, hogy néhány év múlva pert nyer a Sláger és a Danubius az ORTT ellen, az akkor már kit fog érdekelni? Senkit. És ez itt a baj! Az "ez egy következmények nélküli ország" szlogen már-már bántóan közhelyes, de nagyon is igaz. Tőlünk nyugatra egy ilyen nyílt politikai manipulációt nem lehetne hatalmas lakossági felháborodás nélkül meglépni.

Rossz üzenete van ennek a hazai piacon tevékenykedő médiacégekre nézve is. Nálunk ennyit ér az, ha valaki hosszú évek befektetéseivel, munkáival felépít valamit. Ennyit ér, ha a semmiből pár év alatt piacvezető rádiót épít. Így tűnhet el egycsapásra egy 23 éves márkanév.

Végül emlékezzünk meg azokról az "emberekről", akik ezt a döntést meghozták az ORTT-ben:

Gyuricza Péter (MSZP delegált)

Ladvánszky György (MSZP delegált)

Szalai Annamária (Fidesz delegált)

Tirts Tamás (KDNP delegált)

 

Micsoda nagykoalíció, mi?

Gratulálok Magyarország!

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckortt.blog.hu/api/trackback/id/tr61481382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Slágertelenül 2009.10.28. 15:18:58

Mivel már foglalkoztam korábban a témával, a véleményem ismert. Így a mai döntés kapcsán most csak annyit teszek, hogy kommentár nélkül közreadom a Sláger rádió vezetőjének sajtóközleményét, még úgy is, ha néhol egy kicsit hatásvadász módon van megfoga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLacc 2009.10.28. 19:13:27

A befelyezit javítsd légy szíves.
Köszi.

FuckORTT 2009.10.28. 23:43:25

@SLacc: ilyen az, ha dühből ír az ember. :)

Balt 2009.10.29. 07:47:29

Nagy hiányosság, hogy egyúttal nem vonták meg Boross+Bochkor mikrofonengedélyét.

SLacc 2009.10.29. 08:15:35

Meddig folyhat ez itt Mo-n amúgy? Mármint ez a fajta politika? És mit tehetünk mi?

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.10.29. 12:44:37

@Balt:
Ja, még vadászgépet is vihet, akkor ezt vonnák meg pont?

fogatlan_provokátor 2009.10.30. 08:36:38

Ki írta meg a pályázat szabályait? Majtényi. Betartották, az szerint döntöttek? Igen.

"A médiahatóság annak érdekében gyorsítaná fel a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának pályáztatását, hogy jogosultságuk jövő őszi lejárta előtt döntés születhessen. Több testületi tag egy hónappal ezelőtt az MTI-nek azt mondta, nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bő egyéves procedúrát, hogy - mint egyikük fogalmazott - "ne maradjon kereskedelmi rádió nélkül a nép".

A médiahatóság elnöke július elején beszélt arról az MTI-nek, annak ellenére elkezdhet ősszel foglalkozni a médiahatóság a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben."

Saját magát hozta lehetetlen helyzetbe Majtényi. Volt még egy évük az adóknak, de ő már most szerette volna bebiztosítani a két KERESKEDELNMI, tehát, üzleti alapon működő, rádiót.

fogatlan_provokátor 2009.10.30. 09:01:43

nol.hu/lap/mo/20091030-harag_a_regi_radiok_elnemulasa_utan

"A budapesti amerikai nagykövetség - amely információink szerint az elmúlt hetekben a médiahatóságnál, illetve magas kormányzati körökben is lobbizott a Sláger Rádió érdekében.."

Ez is politika lenne? Nem, a gazdasági érdekeltségüket védték.
süti beállítások módosítása